Over Rita Akkermans

“Ik leer wat ik leef en ik leef wat ik leer!”

Professioneel ben ik bedrijfsconsultant, gestalt-psychotherapeute, senior trainer, executive coach, hypnotherapeut, meditatietrainer en in India gecertificeerd yogadocent. Daarnaast ben ik een gelukkige echtgenote van Arnoud Schreurs, tandarts-specialist in de orthodontie,  een trotse mama van Natalie , tandarts-specialist in de orthodontie, van Michaël, tandarts-specialist in de orthodontie en van Ruben, anesthesist. Bovendien ben ik een blije plusoma van Ami en een Zielsgelukkige omi van Bob, Marie-Julie, Anna-Laura, Emiel, Sem , Alice, Noud en Louis.

Reeds 43 jaar begeleid ik mensen, ondernemers, leidinggevenden en innovatieve ondernemingen

Ik begeleid fundamentele ontwikkelings- en veranderingsprocessen en verleen advies, training, psychotherapie, professionele coaching en hypnotherapie op het gebied van communicatie, menselijke relaties, persoonlijke en organisatieontwikkeling, besluitvorming en leiderschap.

Reeds 40 jaar werk ik als business coach en trainer voor managers bij multinationals, ondernemers en particulieren. Ik heb reeds meer dan duizend mensen succesvol getraind en gecoacht, zowel in de medische sector als in de bedrijfswereld, in de meest uiteenlopende sectoren.

Mijn focus ligt op het begeleiden van ondernemers naar een Zielsgelukkig én duurzaam succesvol Leven en Ondernemen vanuit hun Hoogste Potentieel

Ik leer ondernemers om te kiezen voor het allerhoogste in henzelf en al het andere los te laten.

Hierdoor ben jij als ondernemer in staat om vitaal en vol levenskracht, vanuit Liefde en verbondenheid, je verdere groei en ontwikkeling te realiseren. Om met passie, wijsheid, bezieling en duurzaam succes, Zielsgelukkig te Leven en te Ondernemen. En om daarmee met hart en ziel bij te dragen aan je naasten, je onderneming én aan de wereld.

Deze missie is ontstaan vanuit mijn eigen ‘bewuste keuze’ om mijn Hoogste Potentieel te ZIJN in mijn leven en werk. Alsook vanuit mijn brede kennis, opleiding en ervaring én op basis van de diepe contacten en levenservaring van de zovele ondernemers en leidinggevenden met wie ik al gedurende 40 jaren heb mogen samenwerken als reisleider op hun zoektocht naar een vreugdevol, succesvol en bezield leven en ondernemen.  

Ik hanteer een holistische en integrale visie op de ontwikkeling van mensen, ondernemers, teams en ondernemingen

Ik werk steeds op vier dimensies: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel. Zo begeleid ik je in het ontdekken van je authentieke kracht, het creëren van liefdevolle relaties, het ontwikkelen van je ware wijsheid en het overeenstemmen van je persoonlijkheid èn je zakelijkheid met je hoogste staat van Zijn, je ‘authentieke Zelf’.  Ik streef steeds naar een dynamisch evenwicht tussen deze vier dimensies. Dit is dan meteen ook het eigene én het unieke van DYNAMIS.

Om dit te realiseren maak ik gebruik van een unieke combinatie van Westerse methodieken en Oosterse Wijsheden. Gestalt-psychotherapie, Systeemdenken, NLP, Bemiddeling, Voice Dialoque, Energetisch bewust-zijn, Meditatie, Hypnotherapie, Mindfulness en Yoga. Het zijn allen methodieken die daadwerkelijk resultaat opleveren in de concrete realiteit.

IAPCH, The international Association of Professinal Conversational Hypnotics

Professionele Hypnotherapie & Conversationele Hypnose
2015 – 2016

Jeevmoska Institute India

Yoga Teachers Opleiding
2015

Lightbody Instituut Brugge

Meditatie-opleiding | Lerarenopleiding
2012 – 2014

IMC Mensontwikkeling

Intuïtief Coachen | Verbinding van Westerse methoden en Oosters denken
2010

Orlando

Persoonlijke effectiviteit, Management en leiderschapsontwikkeling
2003

Instituut voor Communicatie Kortrijk

Voortgezette training in het leiden van groepen en teams
 – 1999

Meditation Instituut Vlaanderen

Bemiddeling

Instituut voor Communicatie

Gestalt-psychotherapie

Faculteit voor Mens en Samenleving Turnhout

Groepsbegeleider en Counselor

Katholieke Hogeschool Antwerpen

Maatschappelijk assistent

Bekijk mijn uitgebreide CV en carrièresynthese hier.

Om als expert binnen mijn vakgebied steeds innovatief te zijn, school ik mij met groot enthousiasme voortdurend bij in binnen- en buitenland.

Met deze brede kennis aan opleiding én jarenlange ervaring reik ik levensinzichten aan die voorbijgaan aan de bekende horizonten.

Zodoende ben ik in staat om jou als ondernemer te begeleiden, te motiveren en te inspireren in het realiseren van jouw Hoogste Potentieel! Om het beste uit jezelf én uit je onderneming te halen. Met als beloning: een duurzaam succesvol en Zielsgelukkig Leven en Ondernemen voor alle betrokkenen én het bijdragen aan een vredige en Liefdevolle wereld waar er overvloed is voor iedereen. Een ware droom toch!!!

Inspireren, adviseren, begeleiden, trainen en coachen is voor mij een niet-aflatend en steeds verdiepend proces dat ook mij vervult van een intense innerlijke vreugde, vrede en Liefde. In mijn leven en werk staan authentiek-zijn, vitaliteit en vreugde, bewustzijn, groei, Liefde, mededogen en mijn Hoogste Potentieel ZIJN steeds centraal.

Ik kies bewust voor Liefde, integriteit, respect, vertrouwen, engagement, verbondenheid, kwaliteit en duurzaamheid. Ik kies bewust voor het allerhoogste in mezelf en al het andere los te laten! Ik leer wat ik leef en ik leef wat ik leer.

Rita is warm, open, rustgevend , zeer professioneel, bevlogen en geïnspireerd.

Patrick

Kies ook jij voor je Hoogste Potentieel, en je hoogste goed en voor een Zielsgelukkig leven en Ondernemen om hiermee optimaal bij te dragen aan anderen? Dan nodig ik je graag uit bij DYNAMIS voor een boeiend kennismakingsgesprek.