Een dynamisch evenwicht tussen je innerlijke kracht, Je WelZIJN, je bezieling en je unieke gaven en talenten, dat is de succesformule voor een zielsgelukkige en duurzaam succesvolle tocht als ondernemer op weg naar de top.

Ondernemen met hoofd, hart en ziel

Ondernemen doe je met hart en ziel! En je hebt je hoofd nodig om datgene wat je ziel je ingeeft op de meest constructieve wijze met heel je hart ten uitvoer te brengen.

Als ondernemer bezit je een aantal natuurlijke basiseigenschappen, namelijk je  innerlijke kracht, je bezieling en je unieke gaven en talenten die aanwezig zijn in elke mens, in elke ondernemer en die je ten volle tot ontwikkeling en bloei kan laten komen. Tenminste als jij hiervoor kiest! Want jij zit aan het stuur van je leven en je werk, jij trapt de pedalen.

Het ene moment kan dit heftig zijn, het andere moment is het voluit genieten. Soms is het wind tegen, een andere keer heb je de wind in de rug. De ene dag is het storm en regen, de ander dag straalt de zon. Maar één ding kan ik je beloven, het zijn niet de omstandigheden die ervoor zorgen dat je een zielsgelukkige en duurzaam succesvolle ondernemer bent, maar wel de wijze hoe dat jij als ondernemer omgaat met alles wat het leven en de natuur je geeft! En dit doe je steeds met volle aandacht voor je eigen WelZIJN. Je kan niet rijden zonder de nodige en voldoende brandstof! Een ook daar kan niemand anders dan jij zelf voor zorgen!

Ik meen dat ik recht van spreken heb. Samen met mijn man Arnoud heb ik 4 zeer intensieve en ontzettend leerrijke ondernemende tochten gemaakt.

Gelukkig ondernemen is een intense tocht

Laten we beginnen met de drie fietstochten waarvan ik ontdekte dat ze heel veel gemeen hebben met de tocht die elke ondernemer gaat. Een elektrische fiets was toen geen optie 😊

  1. Van Genk naar Compostella
  2. Van Genk naar Rome
  3. Van Genk naar Venetie

    Je hoeft me niet te geloven, maar zulke tochten hebben zeer veel gemeen met de tocht die elke ondernemer gaat door berg en dal, wind en regen, zon en genieten. Met vallen, opstaan en weer doorgaan. Met in je rugzak: je innerlijke kracht, je bezieling en je unieke gaven en talenten. En alle onnodige ballast die je met je meedraagt dien je onderweg achter te laten, zo niet haal je je bestemming niet. Met als basis een gezonde en krachtige fysieke, mentale en emotionele  conditie. En ook daarvoor moet je trainen. Met vallen, opstaan en weer doorgaan!

Maar onze grootste en meest wezenlijke tocht als ondernemer is toch wel onze levens-en ondernemingstocht van 1981 tot heden. We zijn beiden 38 jaren succesvolle en gelukkige ondernemers van 3 ondernemingen. We zijn de trotse ouders van 3 volwassen kinderen waarvan onze oudste dochter Natalie en zoon Michaël eveneens kiezen voor het ondernemerschap als tandarts-specialist in de orthodontie, net zoals hun vader. Onze jongste zoon Ruben is momenteel zijn studie als anesthesist aan het voltooien is. Ze zijn alle drie gelukkig getrouwd en we hebben 5 prachtige kleinkinderen!

Een super verhaal, een leven waar we alleen maar van durfden dromen. En geloof me vrij, het waren geen evidente tochten, geen van allen, écht niet. Met telkens het trotseren van nieuwe uitdagingen en met altijd je doel voor ogen! En toch is het waar vandaag en zijn we enorm dankbaar voor alle kansen die we gekregen, gezien en genomen hebben!

Jij maakt je geluk en succes

De moraal van het hele verhaal: zielsgeluk en succes zijn niet afhankelijk van externe omstandigheden, maar van de manier hoe je er zelf naar kijkt en er mee omgaat.

Zoals Jon Kabat -Zinn al zei,  is één ding zeker: ‘We kunnen de golven niet stoppen, maar we kunnen wel leren surfen’.

En hierin wil ik met DYNAMIS een waardevolle bijdrage leveren aan jou als ondernemer op weg naar jouw top!

Met DYNAMIS reik ik jou als ondernemer innovatieve mogelijkheden aan zodat je een Zielsgelukkig en duurzaam succesvol Leven en Ondernemen vanuit je Hoogste Potentieel kan realiseren. Dit doe je vanuit je innerlijke authentieke kracht en WelZIJN, je bezieling, je unieke mogelijkheden en talenten, en dit elke dag opnieuw.

Je kan geen thee schenken uit een lege kan. Als ondernemer moet je eerst voor jezelf zorgen, alvorens je er voor anderen kan zijn. En tenslotte doe je dit niet alleen voor jezelf. Maar ook voor je geliefden, je medewerkers, je klanten en je hele onderneming! En zodoende ook voor de wereld.

Maak het verschil als ondernemer

Jij kan het verschil maken als ondernemer! Hoe krachtiger en zelfbewuster je wordt als mens en ondernemer, hoe zinvoller en zielsgelukkiger je leven, en hoe welvarender je onderneming en de wereld wordt!

En hier staat DYNAMIS je graag in bij. Dankzij een groeitraject voor ondernemers geef je jezelf en je onderneming vleugels door te investeren in je persoonlijke én professionele ontwikkeling!

Dit groeitraject op maat is een bijzonder, transformerend, compleet en diepgaand programma, helemaal afgestemd op jouw wensen, noden, behoeften, dromen en doelen en op de doelen van je onderneming! Voel ook jij je geroepen om als ondernemer het verschil te maken en een zielsgelukkig en duurzaam succesvol leven en te ondernemen te realiseren? Zeg dan een volle JA tegen jezelf! JA tegen je geliefden, JA tegen je medewerkers, klanten en je hele onderneming!

JA plus intentie plus actie leidt tot succes!

Zet je nu op het zadel, laat je remmen los, en ga voluit op weg naar jouw top!

Neem contact met mij op voor meer informatie over groeitrajecten voor ondernemers of om kennis te maken. Je bent van harte welkom!

Rita Akkermans

Maak kennis met Rita Akkermans