Het einde van het jaar is weer in zicht. De kerst staat voor de deur. Een heel bijzondere tijd. Voor velen een heel gezellige tijd. Voor anderen en moeilijke tijd. Een tijd waarin we ons verbonden voelen met onze geliefden, soms aanwezig en soms ook afwezig.

Het is een tijd waarin we mijmeren over ons leven, herinneringen koesteren, de balans opmaken en kijken wat we verder juist wel of helemaal niet meer willen ZIJN of doen.

De kerst- en nieuwjaarswensen bereiken ons overvloedig. Mooie, kostbare wensen voor geluk, Liefde, geluk, overvloed, succes, voorspoed. Te mooi om waar te zijn. Of toch?

Valt geluk, succes, Liefde en wel-ZIJN je toe?  …..Of kan je hier bewust voor kiezen? Ben ik , ben jij zelf de sleutel tot welke realisatie dan ook?

Zielsgeluk en succes zijn niet afhankelijk van externe omstandigheden,

maar van wie kiest om te ZIJN en wat je er zelf mee doet.

Want elke realisatie, elke goede relatie, elke constructieve samenwerking, elk resultaat op welk domein dan ook, begint bij niemand anders dan mij zelf… en bij jou zelf.

Ik ben zelf de sleutel tot elke realisatie!

Is dit niet fantastisch! Dat ik zomaar kan realiseren wat ik wil? Dat jij zomaar kan realiseren wat jij wilt? Dat jij die potentie in je hebt! Dat we allemaal deze potentie in ons dragen?

En dit geldt zowel voor het goede als het minder goede!

We oogsten wat we zaaien.

En of je het nu leuk vindt of niet, alles wat er op dit ogenblik is, is het resultaat van de keuzes die je in het verleden gemaakt hebt. Helaas maken velen van ons die keuzes onbewust, waardoor we niet in de gaten hebben dat het keuzes zijn – en toch zijn ze dat!

En dat is de essentie waar DYNAMIS voor staat.

DYNAMIS helpt jou om het juiste te zaaien, zodat jij een zielsgelukkig, vervullend en duurzaam succesvol leven en ondernemen kan oogsten.

Een dynamisch evenwicht tussen je innerlijke kracht, je bezieling

en je unieke gaven en talenten.

De succesformule om te leven en te ondernemen vanuit je Hoogste Potentieel om zo een zielsgelukkig en duurzaam succesvol leven en ondernemen te oogsten.

Daar waar je persoonlijkheid en zakelijkheid je ziel ontmoeten, raakt je leven en ondernemen vervult met wonderen!

Ondernemen doe je met hart en ziel! En je hebt je hoofd nodig om datgene wat je ziel je ingeeft op de meest inspirerende en creatieve wijze met heel je hart ten uitvoer te brengen.

Als ondernemer bezit je een aantal natuurlijke basiseigenschappen, namelijk je  innerlijke kracht, je bezieling en je unieke gaven en talenten die aanwezig zijn in elke mens, in elke ondernemer en die je ten volle tot ontwikkeling en bloei kan laten komen. Tenminste als jij hiervoor kiest!  Want jij zit aan het stuur van je leven en je ondernemen, jij trapt de pedalen. Het ene moment kan dit heftig zijn, het andere moment is het voluit genieten. Soms is het wind tegen, een andere keer heb je de wind in de rug. De ene dag is het storm en regen, de ander dag straalt de zon. Doch één ding kan ik je beloven, het zijn niet de omstandigheden die ervoor zorgen dat je een zielsgelukkige en duurzaam succesvolle ondernemer bent, doch wel de wijze hoe dat jij als ondernemer kiest om te ZIJN en hoe je omgaat met alles wat het leven, het ondernemen en de natuur je geeft!

Ik meen dat ik recht van spreken heb. Samen met mijn man Arnoud hebben wij 4 zeer intensieve en ontzettend leerrijke ondernemende tochten  gemaakt.

Drie fietstochten die heel veel gemeen hebben met de ondernemingstocht die elke ondernemer gaat. Van een elektrische fiets was toen nog geen sprake -😊

  1. Van Genk  naar Compostella
  2. Van Genk  naar Rome
  3. Van Genk naar Venetië

Je hoeft me niet te geloven, doch zulke tochten hebben zeer veel gemeen met tocht die elke ondernemer gaat door berg en dal, wind en regen, zon en genieten. Met vallen, opstaan en weer doorgaan. Met in je rugzak: je innerlijke kracht, je bezieling en je unieke gaven en talenten.

En we zijn geen super mensen hoor! Gewone mensen met een heldere intentie en een duidelijk doel voor ogen. Het is werkelijk zo dat hoe je onderweg kiest om te ZIJN en omgaat met al wat er is, elke dag opnieuw, daarmee maak je het verschil!

Doch onze grootste en meest wezenlijke tocht als ondernemer  is onze levens- en ondernemingstocht van 1981  tot heden.

We zijn beiden meer dan 40 jaren succesvolle en gelukkige ondernemers van 3 ondernemingen.  We zijn de trotse ouders van 3 volwassen  kinderen. Waarvan onze oudste dochter Natalie en zoon Michaël eveneens kiezen voor het ondernemerschap als tandarts- specialist in de orthodontie, net zoals hun vader en de jongste zoon Ruben zijn studie als anesthesist aan het voltooien is. Ze zij alle drie gelukkig getrouwd en we hebben 5 prachtige kleinkinderen!

Een super verhaal, een leven waar we alleen maar van durfden dromen en waar we ontzettend dankbaar voor zijn! En het waren en zijn geen evidente tochten, geen van allen, écht niet! En toch is het waar we vandaag staan en zijn we enorm dankbaar voor alle kansen die we gekregen, gezien en genomen hebben!

De moraal van het hele verhaal: Zielsgeluk en succes is niet afhankelijk van externe omstandigheden, maar hoe je zelf  kiest om te ZIJN en hoe je omgaat met alles wat het Leven en Ondernemen je brengt.

En één ding is zeker: “We kunnen de golven niet stopen, maar we kunnen wel leren surfen’ John Kabat- ZInn.

En hierin wil ik met DYNAMIS een waardevolle bijdrage leveren aan elke ondernemer die op weg is naar zijn of haar Zielsgelukkig en duurzaam succesvol Leven en Ondernemen!

Met DYNAMIS reik ik jou als ondernemer innovatieve mogelijkheden aan zodat je vanuit je innerlijke authentiek kracht en Wel -ZIJN, jouw bezieling en unieke mogelijkheden en talenten, een  Zielsgelukkig, vervullend en duurzaam succesvol Leven en Ondernemen vanuit je Hoogste Potentieel kan realiseren en dit elke dag opnieuw.

Je kan geen thee schenken uit een lege kan. Als ondernemer dien je eerst voor jezelf te zorgen, alvorens je er voor anderen kan zijn.

Om te Leven en te Ondernemen vanuit je Hoogste Potentieel om daarmee dienstbaar te zijn aan anderen.

Want tenslotte doe je dit niet alleen voor jezelf. Doch ook voor je geliefden, je medewerkers, je klanten en je hele onderneming! En zodoende ook voor de wereld.

Jij kan het verschil maken als ondernemer!

Hoe krachtiger en zelfbewuster je wordt als mens en ondernemer, hoe zinvoller en zielsgelukkiger je leven,  en hoe welvarender je onderneming en de wereld wordt!

Een volle JA, intentie + actie = succes!

Voel ook jij je geroepen om als ondernemer het verschil te maken en een zielsgelukkig en duurzaam succesvol Leven en te Ondernemen te realiseren? Zeg dan JA tegen jezelf? JA tegen je geliefden, JA tegen je medewerkers, JA tegen je klanten en JA tegen je hele onderneming! En stem je daden hierop af!

Maak van 2020 werkelijk jouw zielsgelukkig en succesvol jaar in je Leven en Ondernemen!

Wil ook jij je kansen grijpen, zodat 2020 werkelijk jouw zielsgelukkig en duurzaam succesvol jaar wordt,  in je Leven en Ondernemen?  Neem dan hier contact. Je bent van harte welkom!!

Rita Akkermans

Bedrijfsconsultant  – Senior trainer –  Gestalt-psychotherapeut – Executive Coach –  Hypnotherapeut – Meditatietrainer – Yogadocent

Maak kennis met Rita Akkermans